2 ALUMNES DE L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA FAN LES PRÀCTIQUES AL RIPOLLÈS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Aquest mes d’abril dos alumnes de l’Escola de Pastors de Catalunya han començat les pràctiques en explotacions ripolleses: al Serrat de la Teia de Sant Joan de les Abadesses i a Can Freixa de Molló.

L’objectiu de les pràctiques és formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar, en el cas del Ripollès, principalment a ovelles, vaques de carn, eugues i porcs. Al marge del bestiar, es tracta de fer tot tipus de tasques i seguir el dia a dia de la feina a pagès.

Foto Pastors i alumne BRweb

L’Escola de pagesia i activitat pastoral de Catalunya va néixer amb l’objectiu de formar una nova generació de pagesos i pageses i està gestionada per l’Associació Rurbans des del Pallars Sobirà. Hi ha una formació teòrica que dura un mes i una formació pràctica de quatre mesos en explotacions d’arreu del territori català.

Pel que fa al Ripollès, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Àrea d’agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament col·laboren amb l’Escola de Pastors per tal de coordinar i fer el seguiment d’alumnes que vulguin fer les pràctiques en explotacions del territori. L’any anterior des del Ripollès es va fer el seguiment a 4 alumnes. Aquest any, entre Ripollès i la Vall del Ges se’n seguiran a 4 més.

Per tal de fer el seguiment de les pràctiques, els alumnes han d’omplir un quadern on han d’anotar les tasques realitzades cada dia i on les persones que realitzen el seguiment anoten les observacions realitzades en els llocs de les pràctiques. Al final es fa una valoració amb la qual s’obté la qualificació d’apte o no apte.

Aquesta és la cinquena edició del curs, pel qual ja han passat 90 alumnes (73 nois i 17 noies) d’una mitjana d’edat de 30-31 anys. El 54% provenen de l’àmbit rural i el 46% de l’àmbit urbà.

Categories: Destacats

808 comentaris

Els comentaris estan tancats.