UN CENTENAR DE PERSONES A LES JORNADES DE PORTES OBERTES PER A PROFESSIONALS I CIUTADANS DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL MONESTIR DE RIPOLL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Més d’un centenar de persones han participat, entre aquest dimarts i dijous, a les Jornades de Portes Obertes del nou Centre d’Interpretació del Monestir de Ripoll, l’equipament ubicat a la Capella de la Congregació, annexa al monestir, inaugurat la setmana passada i que permet conèixer les claus de la rellevància històrica, cultural, religiosa i nacional del monestir considerat el bressol de Catalunya.

Les jornades de portes obertes han estat destinades a professionals de l’àmbit del turisme, l’hoteleria i la restauració del Ripollès, i al públic en general, en diferents sessions i horaris. Les jornades han generat un notable interès entre els professionals, que consideren que aquesta nova oferta cultural pot contribuir a dinamitzar encara més el municipi de Ripoll i la comarca, en el marc del projecte Terra de Comtes i Abats. Entre dimecres i dijous, unes cinquanta persones, provinents de restaurants, hotels, cases rurals, oficines de turisme i altres equipaments culturals i turístics, han conegut de primera mà el Centre d’Interpretació. Les tardes de dimecres i dijous, les portes s’han obert als ciutadans de Ripoll, que també han descobert els nous espais de la Capella de la Congregació.

Els participants a les jornades de portes obertes han estat acompanyats dels responsables del centre, que els han fet una visita guiada, i han pogut conèixer les eines museogràfiques avançades i interactives per endinsar-se en totes les dimensions del monestir de Ripoll. Les properes setmanes es faran altres jornades de portes obertes per a professionals. D’altra banda, les portes del Centre d’Interpretació tindran entrada gratuïta per als ciutadans de Ripoll durant tot un any.

El Centre d’Interpretació ocupa uns 600 metres quadrats a la capella de la Congregació, que s’ha restaurat completament. És pensat com un complement fonamental per entendre l’essència del monestir de Ripoll, un dels grans equipaments culturals del país. L’horari d’obertura serà, fins a Setmana Santa, de dimarts a diumenge, de 9:30 a 13:30 i de 4 a 6. A partir de l’abril, l’horari serà de dimarts a diumenge, de 10 a 2 i de 4 a 7. Els dilluns, serà obert per Setmana Santa, juliol i agost.

La culminació de la posada en marxa de Terra de Comtes i Abats

L’estrena del Centre d’Interpretació culmina la fase de llançament del projecte Terra de Comtes i Abats, una marca turística que engloba els recursos patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, indrets estretament vinculats amb els moments fundacionals de Catalunya. El comte Guifré el Pelós, fundador del monestir de Ripoll el segle IX, i l’abat Oliba són figures clau que el Centre d’Interpretació posa de relleu.

 

Categories: Destacats

1.872 comentaris

Els comentaris estan tancats.