ES PRESENTA EL NOU ITINERARI CULTURAL I TURÍSTIC ‘WALKING PYRENEES’, FRUIT DE LA COL·LABORACIÓ ENTRE AGENTS PÚBLICS I PRIVATS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Agents públics i privats involucrats amb el sector turístic de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa han creat un nou producte cultural i turístic, el Walking Pyrenees, un itinerari permanent de 25 quilòmetres dissenyat per a senderistes.

Ahir a la tarda, els agents turístics ALBERG RUTA DEL FERRO, CEA ALT TER, CASA RUDES, LA PEÇALLARGA, MAS MITJAVILA i LA TROBADA HOTEL,  van presentar el nou producte, que consisteix en un itinerari permanent d’uns 25 km ideat especialment per a turistes i senderistes que combina natura, cultura, gastronomia i història.

El nou itinerari s’ha estructurat a partir de camins de bosc i corriols existents – forjats i mantinguts al llarg de generacions de pagesos i pastors – per establir un recorregut que té el seu punt 0 al Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el seu final al Monestir de Ripoll, passant per la vall de Serra Cavallera, a Ogassa.  L’itinerari, que es pot dur a terme de forma guiada o autoguiada, s’estructura també a partir d’establiments turístics existents, que permeten donar servei als turistes i senderistes, tant en matèria d’allotjament com d’àpats, transfers d’equipatges, tallers d’activitats i interpretació de l’entorn, etc.

Així, la proposta WALKING PYRENNES proposa, per a un públic amb interessos naturals i culturals, tant nacional com internacional, un paquet turístic d’una durada de 5 dies, pensat per a grups de 6 a 12 persones. L’Alberg Rural Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses és el punt de recepció i allotjament. El primer dia, després d’una visita al poble, al Monestir, i d’un àpat a la Casa Rudes, l’itinerari fa via, per la zona de Can Camps, cap a Ogassa, arribant a la casa de turisme rural de la Peçallarga. Es proposa aquí un taller d’orientació. L’endemà es continua fins al Mas Mitjavila, casa amb més de 1000 anys d’història. Mitjavila serà la base per a l’ascensió al Taga (2.040m). Havent fet uns tallers de cuina tradicional catalana, es continuarà, pel camí del Saltor, cap a Ripoll. Baixant per la carena de Sant Roc, caminant entre els rius Ter i Freser, arribarem a Ripoll. La Trobada serà el punt d’arribada dels turistes i senderistes, que podran culminar la seva estada a la zona amb una visita al Museu Etnogràfic i al Monestir, a la portalada romànica i al claustre.

Neix doncs un nou producte cultural i turístic, fruit de la col·laboració entre el sector públic – Consorci Ripollès Desenvolupament, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa –  i el sector privat – CEA Alt Ter, Casa Rudes, La Peçallarga, mas Mitjavila i La Trobada Hotel – que té com a objectiu potenciar els valors culturals i naturals del nostre territori, mantenir-los i projectar-los nacionalment i internacionalment, permetent a persones vingudes d’arreu viure experiències i entorns únics.

 

 

Categories: Destacats

1.617 comentaris

Els comentaris estan tancats.