EL CONSELLER FELIP PUIG INAUGURA EL CENTRE D’INTREPRETACIÓ DEL MONESTIR DE RIPOLL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, va presidir ahir, divendres 8 de març, la inauguració oficial del nou Centre d’Interpretació del Monestir de Ripoll, un equipament que permet al visitant descobrir totes les claus del monestir, a través d’una museografia avançada i interactiva. El centre culmina la posada en marxa del projecte Terra de Comtes i Abats, una marca turística que engloba els recursos patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, indrets estretament vinculats amb els moments fundacionals de Catalunya.

A la inauguració també hi van ser presents el bisbe de Vic i president del Patronat del Monestir, Romà Casanova; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Josep M. Farrés.

  

També van ser-hi més de cent persones, entre elles el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Antoni Baulida; expresidents del Consorci, alcaldes, consellers comarcals, regidors, membres del Bisbat i del Patronat del Monestir, i molts representants d'entitats i institucions ripolleses, entre d'altres.

El bisbe Casanova va accionar el sistema per extreure la primera entrada conjunta del Centre d’Interpretació i el monestir de Ripoll, i les autoritats i el públic van poder veure per primera vegada l’equipament. El centre serà obert al públic a partir d'avui mateix i és pensat com un complement fonamental per entendre l’essència del monestir de Ripoll, un dels grans equipaments culturals del país.

Inclourà l'Oficina de Turisme de la vila, fins ara ubicada a l'entrada del Museu Etnogràfic, i l’horari d’obertura serà, fins a Setmana Santa, de dimarts a diumenge, de 9:30 a 13:30 i de 4 a 6. A partir de l’abril, l’horari serà de dimarts a diumenge, de 10 a 2 i de 4 a 7. Els dilluns, serà obert per Setmana Santa, juliol i agost.

Els vilatans de Ripoll tindran ocasió de conèixer el Centre amb una visita guiada els propers dimecres i dijous, 13 i 14 de març, a les 16h. D'altra banda, els veïns i veïnes de la vila tindran l'entrada gratuïta durant un any, fins al 8 de març de 2014.

Per a l’obertura del Centre, que ocupa uns 600 metres quadrats, s’ha rehabilitat la Capella de la Congregació, construïda al segle XVII a l’església de Sant Pere de Ripoll, del segle IX, contigua al monestir.  L’espai central és la capella de la Congregació, on s’ha restaurat la gran cúpula i s’han recuperat les pintures originals. A l’espai del costat, també s’ha restaurat l’antiga sagristia, on es projecta un audiovisual de gran format. 

Amb tècniques museogràfiques avançades i eines interactives, el nou centre endinsa el visitant a totes les dimensions del monestir de Ripoll: històrica, nacional, religiosa, social i cultural.

  

 

Categories: Destacats

782 comentaris

Els comentaris estan tancats.