INAUGURACIÓ DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL MONESTIR DE RIPOLL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El proper divendres, 8 de març, tindrà lloc la inauguració oficial del nou Centre d’Interpretació del Monestir de Ripoll, un equipament ubicat a la Capella de la Congregació, annexa al monestir, que s’ha restaurat completament. El nou centre ofereix al visitant una museografia avançada i interactiva, que permet copsar les interioritats i la gran rellevància històrica, cultural, religiosa i nacional d’un monestir considerat el bressol de Catalunya.

Alhora, la posada en marxa del centre culmina la fase de llançament del projecte Terra de Comtes i Abats, una marca turística que engloba els recursos patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, indrets estretament vinculats amb els moments fundacionals de Catalunya. El comte Guifré el Pelós, fundador del monestir de Ripoll el segle IX, i l’abat Oliba són figures clau que el Centre d’Interpretació posa de relleu.

La inauguració serà a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el bisbe de Vic, Romà Casanova; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Josep M. Farrés, entre d'altres autoritats.

L'entrada al nou equipament serà gratuïta pels veïns i veïnes de Ripoll durant un any.

 

 

 

Categories: Destacats

677 comentaris

Els comentaris estan tancats.