UNA VINTENA DE PROFESSIONALS A LA JORNADA SOBRE GOVERNANÇA TRANSFRONTERERA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Una vintena de persones, moltes de les quals personal tècnic i responsables de diferents administracions i organismes que treballen per al desenvolupament local de la Catalunya Nord i Sud, s'han trobat aquest matí­ a la seu del Consorci Ripollès Desenvolupament per parlar sobre polí­tiques transfronteres.

Ho han fet en el marc d'una jornada que portava per tí­tol Qüestions de governança en l'€™Espai Català Transfronterer, organitzada per l'€™Euroinstitut Català Transfronterer. Precisament un dels serveis d'aquest institut, format per la Universitat de Perpinyà Via Domitia i la Universitat de Girona, és el de realitzar formació transfronterera per a professionals a diversos punts del territori. La formació d'avui aprofundia en els elements clau per entendre i aplicar la governança transfronterera i multinivell en les polí­tiques públiques de futur.

alt

La jornada ha estat presentada per l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i ha comptat amb les ponències de la directora dels Serveis Jurí­dics del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya, Yolanda Puiggròs, i de la directora del Centre d'informació Europe Direct Pirineus Llanguedoc Rosselló, la francesa Claire Sardà . Les ponents han parlat, per la banda francesa, del programa de partenariat i de les polí­tiques transfrontereres de la Unió Europea i, per la part catalana, de com les estructures jurí­diques de vegades poden dificultar aquest treball entre banda i banda de la fronterera i de les recomanacions per poder fer front a aquests obstacles.

Categories: Destacats

13 comentaris

Els comentaris estan tancats.