120 PERSONES PARTICIPEN EN PROGRAMES OCUPACIONALS DEL CONSORCI RIPOLLÈS DESENVOLUPAMENT

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

120 persones passaran aquest 2013 pels diversos programes ocupacionals que farà el Consorci Ripollès Desenvolupament amb el finançament del SOC i cofinançament del Fons Social Europeu.

Un programa formatiu és el PQPI (programa de qualificació professional inicial) que ja s'€™ha iniciat. Està reglat pel Departament d'€™Ensenyament, finançat pel SOC i és una via cap a l'€™obtenció del GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria). Hi participen 16 alumnes d'€™entre 16 i 25 anys que no tenen l'™ESO i reben la formació €d'˜Auxiliar d'€™hoteleria: cuina i servei de restauració€™. El programa, que és gratuït, inclou pràctiques obligatòries a les empreses.

El segon programa ocupacional està adreçat a persones aturades de llarga durada majors de 25 anys. Es tracta de persones que porten més d'€™un any a l'€™atur i que no cobren cap tipus de prestació. Gràcies a aquest programa rebran orientació i tutorització i també una formació remunerada en els àmbits d'€™hostaleria, forestal i sòciosanitari. També hauran de fer pràctiques obligatòries a les empreses amb una possible contractació posterior. Es fa de gener de 2013 a març de 2014 i hi participaran unes 60 persones.

El tercer programa ocupacional s'€™anomena œJoves per a l'ocupació€ i està  adreçat a nois i noies d'€™entre 16 i 25 anys amb o sense el tí­tol d'€™ESO. Se'™ls formarà , també amb remuneració, en els àmbits de l'€™hostaleria i del metall-mecànic. Igual que en l'€™anterior programa, els participants hauran de fer pràctiques obligatòries a les empreses amb una possible contractació posterior. Es fa de gener de 2013 a març de 2014 i hi participaran 40 persones.

Categories: Destacats

37 comentaris

Els comentaris estan tancats.