CURS DE NOVES TECNOLOGIES PEL SECTOR AGROALIMENTARI DEL RIPOLLÈS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

CURS DE NOVES TECNOLOGIES PEL SECTOR AGROALIMENTARI

Mòdul VI del curs de Noves Tecnologies Adreçades al Sector Turístic i Agroalimentari, especialment pensat per als productors agroalimentaris, però d’interès general també per a qualsevol empresari o tècnic vinculat al turisme o comerç. Dates i lloc són:

Data: Dilluns 10 i dilluns 17 de desembre de 2012, de les 16.30 h a les 20.30 h

Indret: Seu del Consorci d’Espais d’Interès Natural del RipollèsCarrer Sant Miquel 44, Ribes de Freser

Aquest darrer mòdul vol fer especial èmfasi en la millora del marketing i la sortida comercial dels productes locals, tot mostrant casos d’èxit del nostre entorn que ens poden ajudar en aquest difícil procés de comercialització, centrats especialment en la incorporació de les noves tecnologies. Seguidament adjuntem el programa d’aquestes dues jornades de formació.

Per assistir-hi cal inscriure’s trucant directament al Consorci Ripollès Desenvolupament (tel. 972.70.44.99) i demanar per en Xavier Grivé, tècnic de Turisme i Producte, o enviar un correu electrònic a l’adreça xgrive@ripollesdesenvolupament.com (places limitades).

Les jornades són gratuïtes, però cal haver formalitzat la inscrpció. Seguidament mostrem el programa, que també poden descarregar-se aquí.

 

CURS DE NOVES TECNOLOGIES PER AL SECTOR AGROALIMENTARI

Ribes de Freser

Dilluns, 10 de desembre de 2012

Jornada 1: Introducció a la gestió comercial i màrqueting

16.30h. Benvinguda a càrrec de Pep Palau, conductor de la jornada

16.45h. Ramon Sentmartí, Productes locals (www.producteslocals.cat)

Ramon Sentmartí és sociòleg i màster en sociologia política a la London School of Economics. Com a Cap del Programa de Comercialització Agroalimentària de la Direcció General de Comerç (Generalitat de Catalunya) va impulsar projectes com gastroteca.cat o la guia ‘Compra a pagès‘. Ha treballat a la Universitat Autònoma de Barcelona com a responsable de diversos projectes de recerca d’àmbit europeu i en temes d’alimentació, a la London School of Economics (Regne Unit) i a l’Institut PRIO (Noruega). Entre els anys 2004 i 2007 va ser el Director gerent del Consorci de municipis del Lluçanès. Participa en diferents mitjans de comunicació entorn l’àmbit del patrimoni agroalimentari i d’entre les seves publicacions destaca ‘From Agriculture to Agribusiness’, Technology and Cultural Values on the Edge of the Third Millennium (2003, University of  Hawai’i Press).

Actualment és responsable del projecte www.producteslocals.cat i col·labora amb difrerents organismes i participa en diferents projectes relacionats amb el patrimoni agroalimentari, circuits curts de comercialització, agro-gastro-turisme i aplicacions de les noves tecnologies en aquests àmbits.

Estudi de casos

18.00h. Cas 1: Casa Graupera, Teresa Graupera (www.casagraupera.com)

Gerent de Casa Graupera, ubicada a Mataró. És una empresa familiar de neules artesanes que utilitzen producte de màxima qualitat amb l’objectiiu de sumar innovació d’avantguarda a la tradició familiar. Actualment promou un conjunt de neules, inspirades en les quatre estacions que juga amb el maridatge de neules amb sabors i diferents begudes, adaptat a cada època de l’any.

18.30h. Cas 2: Llagurt, Ingrid Rahola (www.llagurt.com)

Llagurt és el nom d’una original i innovadora proposta comercial, especialitzada en l’elaboració i la venda de iogurts gelats artesans i ecològics. Llagurt utilitza com a base de la seva oferta, la recepta tradicional de iogurt fresc, natural, cremós i respectuós amb el medi. Es tracta de iogurt ecològic que no restes d’herbicides, pesticides ni conservants. Els clients poden afegir-hi fruites naturals acabades de tallar, fruites seques, cereals, etc.

En tan sols 2 anys, les seves  propietàries, dues joves gironines, han inaugurat ja la dotzena botiga.

19.15 h. Taula rodona

20.15h. Clausura de la jornada

 

Dilluns, 17 de desembre de 2012

Jornada 2: Ús de la web i de les xarxes socials

16.30h. Benvinguda a càrrec de Pep Palau, conductor de la jornada

16.45h. Pep Campàs, VIT www.vitvic.cat

Actualment, és la persona responsable del projecte VIT, centree de l’Ajuntament de Vic pel foment i impuls de projectes tecnologies tant ciutadans com professionals. Ha treballat de director d’art i multimèdia en projectes d’e-learning i comunitats on-line, professional independent de l’àmbit web, assessorant, gestionant i col·laborant amb diveresos projectes i empreses i ha estat el responsable de projectes TIC a l’IMPEVIC.

Estudi de casos

18.00h. Cas 1: Pirinat, Enric Camprubí (www.pirinat.cat)

És enginyer tècnic agrícola, fundador de Pirinat. Aquesta empresa ha fet un pas endavant en el sistema de comercialització de productes càrnics ecològics i de qualitat del Ripollès, i ha arribat directament al consumidor final sense intermediaris. A més a més, també han aconseguit valoritzar els vedells de l’explotació i oferir un producte de qualitat a un preu just.

18.45h. Cas 2: The Loaf in a Box, Nacho Bueno (www.lasalsera.net)

The Loaf in a Box és una fleca que va funcionar a San Sebastián entre l’1 de juliol i el 30 de setembre. Els seus promotors van ser els socis de La Salsera, una empresa de comunicació guipuscoana que impulsa iniciatives com 365 cites (web amb recomanacions gastronòmiques) en col·laboració amb San Sebastián 2016. Aquesta fleca, o pop-up bakery, va ser un espai de venda temporal en el que s’hi elaboraven i venien pans i pastissos de forma artesanal i que pretenia convertir-se en un punt de trobada indispensable pels ciutadans durant l’estiu.

La botiga estava situada al centre de la ciutat i organitzava cursos i tallers d’elaboració del pa per aficionats. Estava construïda en contenidors de transport que permetien que tot quedés a la vista i que així la gent pogués veure com elaboraven tot el que venien.

Molt activa a les xarxes socials, es va convertir ràpidament en la “botiga” de moda a la ciutat.

19.30h. Taula rodona

20.15h. Clausura de la jornada

Categories: Destacats