OPERADORS TURÍSTICS EUROPEUS VISITEN LA XARXA DE SENDERS ITINERÀNNIA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Operadors de diferents països d’Europa visiten durant aquesta setmana, del 22 al 26 d’octubre les comarques del Ripollès, la Garrotxa, i l’Alt Empordà per conèixer a fons Itinerànnia, la xarxa de senders que comunica les tres comarques. Es tracta d’un grup format per deu professionals procedents d’Anglaterra, Escòcia, Dinamarca i Noruega, a més d’operadors catalans i espanyols que treballen amb agències turístiques de França i Alemanya.

El famtrip-workshop d’Itinerànnia va començar el dimarts 23 d’octubre amb la presència d’aquest grup d’operadors al Ripollès, el dimecres 24 es trasllada a la Garrotxa mentre que el divendres 25 s’endinsa per l’Alt Empordà. Cada jornada consta d’un recorregut de matí per un tram de la xarxa de senders a la comarca que es visita mentre que a la tarda lloc una sessió de treball amb empresaris turístics de la zona.

alt

En el cas del Ripollès, els operadors varen allotjar-se a Ribes de Freser, des d’on varen iniciar una ruta amb 4×4. Varen sortir de Ribes de Freser, aturant-se a Pardines on se’ls va ensenyar la cartellera d”Itinerannia i varen gaudir d’un passeig pel municipi, típic poble de muntanya que els va encantar, i es va continuar amb 4×4 fins a l’Orri Vell-Estany del Tarter, des d’on es va iniciar la ruta a peu de 1h 30min de durada, cap a la Gran Jaça i el Refugi Montserrat. Els operadors varen seguir in situ la xarxa d’Itinerannia, a través de les marques grogues de senyalització horitzontal i les banderoles indicatives. Els operadors varen quedar imrpessionats amb les vistes, i el paisatge pirinenc que els oferia la ruta a la falda de la Serra Cavallera. Finalment es va arribar a Camprodon, on a la tarda va tenir lloc la sessió de treball, el workshop entre els 10 tour-operadors i 15 empresaris que varen presentar la seva empresa i propostes de paquets als tour-operadors. La sessió va consistir en entrevistes de 10 minuts, el que va generar un total de 150 entrevistes amb només tres hores.

L’objectiu d’aquesta experiència és aconseguir que els operadors coneguin els nombrosos atractius i les possibilitats que ofereix Itinerànnia així com els diferents establiments perquè aquesta xarxa de senders tingui cada vegada més presència en els paquets turísticcs que s’ofereixen als diferents països europeus. Per aquest motiu i per primera vegada, Itinerànnia a través de l’associació Turisme Garrotxa, el Consorci Ripollès Desenvolupament i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat un workshop, una de les principals actuacions d’aquest 2012. Esperem que aquesta acció generi varis acords i volum de negoci per les empreses i el territori.

alt

Des de la seva creació, Itinerànnia ha pres part de nombrosos workshops organitzats per Turisme Catalunya per donar a conèixer la xarxa, una participació que ha donat molt bons resultats. Segons dades extretes d’un estudi que ha analitzat la presència de l’oferta senderista de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà els catàlegs d’operadors europeus, aquesta ha augmentat en un 75% en els últims 4 anys. En concret, segons l’informe, s’ha passat dels 36 productes ofertats per aquestes tres comarques durant els anys 2008-09 als 63 aquest 2012.

Per a més informació:
Raquel Molina
rmolina@ripollesdesenvolupament.com
Consorci Ripollès Desenvolupament
Tfn: 972704499
Categories: Notícies

804 comentaris

Els comentaris estan tancats.