LLANGONISSETA DEL RIPOLLÈS, MARCA REGISTRADA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

L’Associació de Carnissers i Xarcuters certifica la llonganisseta com a Producte del Ripollès. “Es pretén promocionar un nom genuí per vendre el producte i reivindicar la identitat“.

El Ripollès és terra de productes agroalimentaris. Però entre l’àmplia oferta destaca la llonganisseta, no tant perquè sigui l’únic lloc on s’elabora -ni molt menyssinó sobretot per una denominació totalment genuïna. Recentment, s’ha procedit a certificar amb la marca de qualitat Productes del Ripollès tant aquest producte com la resta d’embotits que elaboren els membres de l’Associació de Carnissers i Xarcuters de la comarca.

L’entitat aplega actualment cinc establiments: Ca la Magda, Carnisseria Constans, Carnisseria Carles i Mila i Polleria Pineda de Ripoll i la Carnisseria Eva i Germanes del Supermercat Dia de Sant Joan de les Abadesses. Amb el suport de l’àrea de dinamització del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament s’han certificat els embotits que s’elaboren als obradors de manera artesana. L’altre element per tenir la marca, segons explica el tècnic agroalimentari Ferran Doliu, és que els porcs s’engreixin a la comarca tot i que no és necessari que hi neixin.

alt

Es pretén promocionar un nom genuí per vendre el producte i reivindicar la identitat“, explica Doliu, del Consorci Ripollès Desenvolupament. I és que la llonganisseta destaca precisament per una qüestió nominal, enlloc fora del Ripollès se l’anomena així ja que es coneix generalment com a botifarra. S’elabora a partir de carn mare de porc que es trinxa amb la màquina de picar i, llavors, es barreja afegint-hi les espècies. Després, s’emboteix en un budell natural de porc, es talla i es lliga pels dos extrems amb un cordill de color groc, verd i blanc. També s’ha certificat la botifarra blanca, la negre, la d’ou, de fetge, bufes, bulls, moletes, llangonissa, llangonissa xoriçada, fuet, xoriç, llom sec, entre altres.

Ripollès Desenvolupament espera que la certificació serveix per donar una empenta a l’Associació de Carnisseres i Xarcuters ja que la marca només la poden utilitzar els associats i els establiments que els hi comprin els productes. Tot plegat va acompanyat d’accions de promoció com una presentació dels productes a l’Espai Provença de FGC el proper dilluns 18 de juny o el sorteig de lots d’embotits cada quinze dies entre els seguidors de les xarxes socials de CRD.

Categories: Actualitat

744 comentaris

Els comentaris estan tancats.