Objectius promoció agroalimentària

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

SECTOR AGROALIMENTARI

producteripolles1

 

NOVA GUIA DE PRODUCTES AGROALIMENTARIS DEL RIPOLLÈS 2013  

El sector agroalimentari neix al Consorci Ripollès Desenvolupament l’any 2005 amb l’objectiu de dinamitzar la potencialitat del sector primari dins de la comarca. Un dels objectius claus va ser el tema de la carn, concretament la carn de vedella: a través de l’Associació de Ramaders del Ripollès es van crear les marques de qualitat amb l’etiquetatge facultatiu de Vedella de Ramaders del Ripollès i Vedella Blanca de Muntanya de Ramaders del Ripollès, dinamitzant aquest sector i diferenciant un producte de qualitat de la comarca.

Al llarg dels anys també s’ha treballat amb altres sectors com amb el de la carn de poltre amb l’objectiu de promocionar aquest producte junt amb l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès.

Altres productes clau han estat les trumfes de Molló, amb l’objectiu de diferenciar-les i promocionar-les cooperant amb la Cooperativa de Molló.

També es promocionen altres productes com la llangonisseta del Ripollès, promoguda per l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès, i altres productes com la Coca del Ripollès i els làctics del Ripollès, tots ells englobats dins la marca de qualitat “Producte del Ripollès”.

El sector agroalimentari te una estreta relació amb el sector primari (productors), el sector secundari (elaboradors de productes alimentaris) i el sector terciari (hosteleria) i la clau de l’èxit és una coordinació entre tots, de manera que es tanqui un cicle complet des de la producció dels productes, fins al seu bon consum.

L’altre tasca important pel sector agroalimentari és vetllar per a la promoció dels productes i per a la seva bona comercialització, per això des del Consorci es gestionen, s’organitzen i es promouen, junt amb els ajuntaments de cada municipi i altres àrees com la de Turisme i l’Aula d’Hostaleria, l’assistència a fires i mercats amb productes de qualitat.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ, PODEU CONSULTAR EL WEB PROPI DE PRODUCTES DEL RIPOLLÈS

 

 


757 comentaris

Els comentaris estan tancats.