Centre BTT

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

2a LÍNIA ESTRATÈGICA: Fomentar i consolidar la comarca del Ripollès amb la creació de productes turístics

        1- “Terra de Comtes i Abats”, Viatge als Orígens de Catralunya.

        2- “Itinerànnia”, xarxa de senders del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà.

        3- Centre BTT del Ripollès.

        4- Rutes amb Carruatge pel Ripollès

 

CENTRE BTT DEL RIPOLLÈS

El Centre BTT del Ripollès, homologat i inaugurat el 17 de novembre de 2002, naixia per activar un dels molts atractius turístics que té la comarca del Ripollès amb 9 rutes homologades (141 kms) i un punt d’acolliment situat al parc de l’estació de St. Joan de les Abadesses. Tot i que la titularitat del mateix continua sent l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, l’any 2005 es va signar un conveni amb els quatre ajuntaments inicialment implicats en el que es va acordar que la gestió del Centre BTT del Ripollès sigui a càrrec del Consorci Ripollès Desenvolupament.

En aquest període, juntament amb l’oficina tècnica de Centres BTT Catalunya, s’ha treballat intensament en la homologació de 12 noves rutes BTT, que sumades a les 9 rutes BTT inicials fan un total fan un total de 21 rutes BTT ( 477 kms), estenent-se així per quinze municipis del Ripollès. També s’ha reubicat la seu del punt d’acolliment,  a l’Alberg Rural la Ruta del Ferro,  al parc de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses, donant així més qualitat en els serveis òptims i necessaris per a una correcta gestió del punt d’acolliment.

PROMOCIÓ alt

S’ha editat un nou fulletó amb les 21 rutes del Centre BTT del Ripollès per tal de promocionar aquest producte arreu incentivant així l’ocupació dels establiments turístics, generant despesa a la restauració, comerç de tots aquells visitants aficionats a la BTT i dels amics, familiars que els acompanyen.

S’ha editat un Calendari per a l’any 2008 on hi ha agrupades i detallades totes les activitats, previst editar-lo l’any 2009.

Actualització dels plafons informatius de sortida de les rutes. 

Emissió d’un capítol del programa “A ritme de pedal” del Canal 33 del Centre BTT del Ripollès (a la imatge superior). Es va gravar el programa amb el suport de Turisme de Catalunya i CRD.

DINAMITZACIÓ

Per dinamitzar el Centre BTT, s’ha col·laborat en varis esdeveniments turístico-esportius al Ripollès. altvinculats a la bicicleta amb l’objectiu que amb aquestes accions es pugui atraure gran nombre de visitants: directes (els que participen a la cursa) i indirectes (familiar, acompanyants dels participants…), que han utilitzat la totalitat o una part d’alguna/es de les rutes BTT homologades del Centre BTT del Ripollès.

 

MANTENIMENT DE LES 21 RUTES BTT

La totalitat de kms de rutes BTT és de 477 kms a la comarca del Ripollès.

És necessari cada any recórrer totes les rutes fer un repàs dels senders, camins, corriols… per on passen i comprovar i/o reemplaçar la senyaltizació malmesa.

 DESCARREGA’T EL FULLETÓ BTT

Categories: Turisme

1.249 comentaris

Els comentaris estan tancats.