El 15 d’abril es posava en funcionament l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Ripollès de la Diputació de Girona, en conveni amb el Consell Comarcal del Ripollès i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

L’any passat el Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Agència, va sol·licitar disposar d’una Oficina local de transició energètica per promoure la mobilització d’inversions en energia sostenible als sectors industrial, residencial, turístic i agrícola i impulsar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de baixa intensitat en el consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni.

Després d’un procés de selecció, el Ripollès va ser un dels 3 escollits per la Diputació de Girona, juntament amb Consells Comarcals del Baix Empordà i el Gironès, per a desenvolupar aquest projecte, contribuint amb la implantació al territori del Pla d’energies renovables a les comarques gironines.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, l’ens supramunicipal aporta un tècnic especialitzat en projectes d’eficiència energètica i d’impuls de les energies renovables, ubicat a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès. La seva funció serà coordinar-se amb les estructures d’aquest ens, i té l’encàrrec, juntament amb l’equip tècnic de la Diputació de Girona, de promoure projectes concrets per mitigar el canvi climàtic en els sectors d’activitat generadors d’emissions i dinamitzar l’execució dels nous plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC), que es redactaran i s’aprovaran durant aquest 2021, sobretot en les accions que impliquin el sector privat.

L’ oficina restarà en funcionament durant un termini de tres anys, corresponents a la prova pilot. Després d’aquest període es valoraran els resultats obtinguts i les entitats gestores decidiran si aquest servei se segueix prestant, es reestructura o s’amplia.

Categories: Actualitat