L’Associació d’Hostaleria del Ripollès ha organitzat la jornada Els al·lègens. La nova normativa, que tindrà lloc al menjador de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, el proper dilluns 2 de febrer, a les 16.30h.

Es tracta d’una jornada formativa sobre la nova normativa dels al·lèrgens, que va entrar en vigor el passat 13 de desembre (reglament 1169/201 de la Unió Europea). Aquesta directiva obliga tots els establiments d’hostaleria que ofereixin servei de restaurant i/o bar a tenir a la seva disposició una fitxa alimentària en la qual indiquin els al·lèrgens que contenen els plats que elaborin. La finalitat és informar expressament a aquells clients que ho sol·licitin per trobar-se afectats per algun tipus d’al·lèrgia o intolerància alimentària.

Els continguts d’aquesta jornada, que anirà a càrrec de la dietista i visitadora gastronòmica Agnès Marginet, seran els següents: reacció adversa a un aliment: al·lèrgia i intolerància; els al·lèrgens; què és la contaminació creuada?; Reglament UE núm. 1169/201 i l’aplicació del reglament.

La jornada és gratuïta i es poden realitzar les inscripcions a través del següent enllaç. Per a qualsevol dubte cal posar-se en contacte amb el Consorci Ripollès Desenvolupament (Mercè Mauri) al telèfon 972704499 o al correu electrònic mmauri@ripollesdesenvolupament.com.

jornada_allergens

Categories: Actualitat