GRAU D’INSERCIÓ DEL 33% DE LES PERSONES ATESES AL CONSORCI RIPOLLÈS DESENVOLUPAMENT DURANT EL PRIMER SEMESTRE DE 2013

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

A pocs dies de sortir les dades d’ocupació del mes de juny al Ripollès, amb una disminució de l’atur del 2,5% (43 aturats menys que el mes de maig), el dispositiu d’orientació i inserció laboral Promociona’t del Consorci Ripollès Desenvolupament dóna a conèixer les dades del primer semestre de 2013 (d’1 de gener a 30 de juny).

L’objectiu general del dispositiu Promociona’t és donar suport i acompanyament a 200 persones aturades al Ripollès en el seu procés de recerca de feina. Durant aquest primer semestre s’han atès un total de 152 persones (88 dones i 64 homes). El 78.28% (119) de les persones ateses són provinents del Baix Ripollès, un 11.18% (15) de la Vall de Ribes, un 9.86% (17) de la Vall de Camprodon i el 0.65% (1) de comarques veïnes.

La franja d’edat a la qual pertanyen el major nombre d’usuaris atesos és la compresa entre els 25 i els 45 anys, amb un total de 88 persones, seguida pels majors de 45 anys, amb 50 persones ateses. Pel que fa a nivell d’estudis, la majoria de persones ateses disposen d’estudis primaris (52 persones), seguides de les que tenen FP1 i Cicles Formatius de Grau Mitjà (26 persones) i estudis universitaris (23 persones). Un perfil, doncs, que tendeix cada vegada més a la qualificació.

Pel que fa a la inserció, el compromís d’inserció adquirit durant el 2013 és del 30% (60 persones). A 30 de juny de 2013, el grau d’inserció és del 33,55% amb 51 persones inserides (28 dones, 23 homes) de les 152 ateses. D’aquestes, un 92% encara continuen treballant al mateix lloc de treball a dia d’avui.

Per sectors, la majoria d’insercions han estat en el terciari (35), sobretot en comerç, geriatria i serveis a les persones, hostaleria i restauració i neteja, i la resta en el secundari (16), sobretot en la indústria del metall i la càrnia.

Pel que fa a la prospecció d’empreses, de gener a juny se n’han contactat 155, mentre que pel que fa a pràctiques no laborals se n’han concertat 26 amb empreses d’atenció al visitant, perruqueria, administració i auxiliar d’infermeria.

Cal recordar que el dispositiu, que ofereix atenció individualitzada, formació professionalitzadora i servei d’intermediació i borsa de treball per part de les empreses entre d’altres, compta amb punts d’atenció descentralitzada al territori a Ripoll, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser i Camprodon.

IntercanviDispositiusweb2JPG

 

Intercanvi experiències entre dispositius a Ripoll

Aquest dispositiu del Consorci Ripollès Desenvolupament forma part del projecte “Treball a les 7 comarques” del Servei d’Ocupació de Catalunya. Un projecte ocupacional i de desenvolupament local específic per a 7 comarques catalanes que es caracteritzen per tenir un dinamisme econòmic menor o especialment despoblades: l’Anoia, el Pallars Jussà, el Ripollès, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i el Montsià.

IntercanviDispositiusweb

4 d’aquests 7 territoris tenen dispositius d’inserció sociolaborals. El del Ripollès fa 3 anys i mig que funciona i està ben valorat per part d’usuaris i del propi SOC. Per això ahir, a la seu del Consorci, es va fer una jornada d’intercanvi d’experiències i coneixements amb l’exemple consolidat del dispositiu del Ripollès davant d’una quinzena de tècnics dels altres territoris: el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i l’Anoia. També es va comptar amb la presència de personal tècnic del SOC i d’altres entitats que treballen en l’àmbit de la inserció sociolaboral.

Categories: Destacats

3.086 comentaris

Els comentaris estan tancats.