LA RESPONSABLE DEL PDR A CATALUNYA DE LA COMISSIÓ EUROPEA VISITA L’ASSOCIACIÓ LEADER RIPOLLÈS GES BISAURA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

La representant del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) a Catalunya de la Direcció General d’Agricultura de la Comissió Europea, Carmen Calderon, ha visitat avui diferents iniciatives que han rebut un ajut Leader en l’àmbit territorial del Ripollès, Ges i Bisaura.

Miquel Rovira, president de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, ha estat l’amfitrió de la visita juntament amb representants del Departament d’Agricultura, com Laura Dalmau, subdirectora de Desenvolupament Rural i Josep Maria Martí, cap del Servei de Programació i Dinamització Rural.

VisitaLaSolana

La visita s’ha emmarcat en el seguiment anual que es fa del PDR a Catalunya amb l’objectiu de poder visualitzar sobre el territori els resultats dels ajuts. La primera iniciativa que s’ha visitat ha estat el Centre de Desenvolupament Forestal La Solana, de Montesquiu, un projecte públic creat des del Consorci de la Vall de Ges, Orís i Bisaura gràcies, entre d’altres, a un ajut Leader.

VisitaPirinat3  VisitaPirinat5

Tot seguit, la comitiva s’ha desplaçat a Campdevànol per visitar l’empresa Carns de Confiança SL, amb la marca comercial PIRINAT (www.pirinat.cat), beneficiària d’ajuts Leader per a la construcció i instal·lació d’una sala d’especejament. Els responsables de la empresa han explicat a Carmen Calderon l’expansió de l’empresa, que amb dos anys i mig ha passat de dos a deu treballadors, i la manera de treballar i comercialitzar la carn ecològica de criança pròpia.

VisitaPirinat1

 Tot seguit, la representant de la Comissió Europea ha pogut visitar l’explotació de vaques de llet Cal Tomàs de Bruguera, receptora d’un ajut associat al Contracte Global d’Explotació (CGE) i, finalment, ha pogut conèixer un tercer beneficiari d’ajuts Leader per ampliació, millora i diversificació de serveis, l’Hotel Els Caçadors de Ribes de Freser, on ha tancat la visita amb un dinar.

Categories: Destacats