Aquest mes d’abril dos alumnes de l’Escola de Pastors de Catalunya han començat les pràctiques en explotacions ripolleses: al Serrat de la Teia de Sant Joan de les Abadesses i a Can Freixa de Molló.

L’objectiu de les pràctiques és formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar, en el cas del Ripollès, principalment a ovelles, vaques de carn, eugues i porcs. Al marge del bestiar, es tracta de fer tot tipus de tasques i seguir el dia a dia de la feina a pagès.

Foto Pastors i alumne BRweb

L’Escola de pagesia i activitat pastoral de Catalunya va néixer amb l’objectiu de formar una nova generació de pagesos i pageses i està gestionada per l’Associació Rurbans des del Pallars Sobirà. Hi ha una formació teòrica que dura un mes i una formació pràctica de quatre mesos en explotacions d’arreu del territori català.

Pel que fa al Ripollès, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Àrea d’agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament col·laboren amb l’Escola de Pastors per tal de coordinar i fer el seguiment d’alumnes que vulguin fer les pràctiques en explotacions del territori. L’any anterior des del Ripollès es va fer el seguiment a 4 alumnes. Aquest any, entre Ripollès i la Vall del Ges se’n seguiran a 4 més.

Per tal de fer el seguiment de les pràctiques, els alumnes han d’omplir un quadern on han d’anotar les tasques realitzades cada dia i on les persones que realitzen el seguiment anoten les observacions realitzades en els llocs de les pràctiques. Al final es fa una valoració amb la qual s’obté la qualificació d’apte o no apte.

Aquesta és la cinquena edició del curs, pel qual ja han passat 90 alumnes (73 nois i 17 noies) d’una mitjana d’edat de 30-31 anys. El 54% provenen de l’àmbit rural i el 46% de l’àmbit urbà.

Categories: Destacats

808 comentaris

Els comentaris estan tancats.