EL SERVEI D’ORIENTACIÓ I INSERCIÓ DEL CONSORCI RIPOLLÈS DESENVOLUPAMENT ATÉN 260 PERSONES DURANT EL 2012

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Durant el 2012, el Servei d’Orientació i Inserció Laboral del Consorci Ripollès Desenvolupament va atendre un total de 260 persones (142 homes i 118 dones) que estaven a l’atur i que es trobaven en procés de recerca de feina. D’aquestes persones, 189 eren del Baix Ripollès, 43 de la Vall de Camprodon i 28 de la Vall de Ribes.

204 d’aquestes persones van seguir un itinerari d’inserció laboral proposat dins del servei, participant en la formació professionalitzadora (fins a 6 mòduls formatius) i en pràctiques no laborals (no remunerades) en empreses. D’aquestes 204 persones que han seguit l’itinerari, 100 han trobat feina. Parlem d’un grau d’inserció del 49% (51 dones i 49 homes).

Mod.Perruqueria

Participants en el curs de Perruqueria i Imatge Personal ofert dins la formació professionalitzadora del Servei

 

La major part d’insercions han estat de persones en edats compreses entre els 25 i els 45 anys (29 persones). Pel que fa a àmbits territorials, 75 insercions han estat al Baix Ripollès, 15 a la Vall de Camprodon i 10 a la Vall de Ribes. Mentre que, pel que fa a sectors econòmics, el 70% de les insercions han estat en sector terciari (sobretot en serveis, hostaleria i restauració i comercial), el 27% en el secundari (sobretot en la indústria) i un 3% en el primari. La majoria de contractes han estat temporals, per obra i servei.

El Servei d’Orientació, Inserció Laboral i Formació del Consorci Ripollès Desenolupament està finançat a través del projecte “Treball a les 7 comarques” del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i a través del Fons Social Europeu. L’objectiu del Servei, que es coneix amb el nom de PROMOCIONA’T, és la millora de l’ocupabilitat al Ripollès, en especial d’aquells col·lectius amb dificultats importants d’inserció laboral. El dispositiu treballa amb la creació d’itineraris individuals d’inserció adaptats a cada participant i  amb la realització de sessions grupals.

 

Novetats 2012

Des del 2010, el dispositiu es va començar a descentralitzar per tal d’oferir atenció des de diferents municipis: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Ribes de Freser (Vall de Ribes) i, des del 2012, també des de Camprodon, oferint servei a tota la Vall.

La principal novetat del 2012, doncs, ha estat l’acostament del servei a la Vall de Camprodon, fet que ha significat un abans i un després ja que s’ha doblat el número de persones ateses, que han passat de 13 el 2011 a 27 el 2012. Es demostra l’eficàcia de treballar en cooperació amb altres entitats i administracions de la comarca  per acostar al màxim el servei a les persones.

  

Prospecció laboral

Aquest servei es complementa amb la prospecció d’empreses del territori per obtenir una bona diagnosi del mercat de treball de la comarca i detectar les necessitats del teixit empresarial. Unes visites en què s’ofereix el dispositiu d’inserció laboral i s’informa sobre jornades o altres activitats i serveis del Consorci Ripollès Desenvoluapment.

Al llarg del 2012 es van contactar 179 empreses, 104 de les quals són noves i 75 d’anys anteriors: 94 del Baix Ripollès, 28 de la Vall de Camprodon, 17 de la Vall de Ribes, 9 de La Garrotxa, 17 d’Osona i 14 d’altres municipis.

 

Perspectives 2013

De cara a aquest any, el Consorci Ripollès Desenvolupament aposta per la continuïtat del servei davant la problemàtica creixent de l’atur. L’objectiu continua essent el de millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de la comarca, en especial dels col·lectius més desfavorits, i consolidar el servei com un referent en matèria d’inserció a la comarca, entès com un servei global d’atenció i formació personalitzada i no només una borsa de treball.

Categories: Destacats

901 comentaris

Els comentaris estan tancats.