120 persones passaran aquest 2013 pels diversos programes ocupacionals que farà el Consorci Ripollès Desenvolupament amb el finançament del SOC i cofinançament del Fons Social Europeu.

Un programa formatiu és el PQPI (programa de qualificació professional inicial) que ja s'€™ha iniciat. Està reglat pel Departament d'€™Ensenyament, finançat pel SOC i és una via cap a l'€™obtenció del GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria). Hi participen 16 alumnes d'€™entre 16 i 25 anys que no tenen l'™ESO i reben la formació €d'˜Auxiliar d'€™hoteleria: cuina i servei de restauració€™. El programa, que és gratuït, inclou pràctiques obligatòries a les empreses.

El segon programa ocupacional està adreçat a persones aturades de llarga durada majors de 25 anys. Es tracta de persones que porten més d'€™un any a l'€™atur i que no cobren cap tipus de prestació. Gràcies a aquest programa rebran orientació i tutorització i també una formació remunerada en els àmbits d'€™hostaleria, forestal i sòciosanitari. També hauran de fer pràctiques obligatòries a les empreses amb una possible contractació posterior. Es fa de gener de 2013 a març de 2014 i hi participaran unes 60 persones.

El tercer programa ocupacional s'€™anomena œJoves per a l'ocupació€ i està  adreçat a nois i noies d'€™entre 16 i 25 anys amb o sense el tí­tol d'€™ESO. Se'™ls formarà , també amb remuneració, en els àmbits de l'€™hostaleria i del metall-mecànic. Igual que en l'€™anterior programa, els participants hauran de fer pràctiques obligatòries a les empreses amb una possible contractació posterior. Es fa de gener de 2013 a març de 2014 i hi participaran 40 persones.

Categories: Destacats

37 comentaris

Els comentaris estan tancats.